buitenland

Zoekactie naar vermiste vrouwen in Panama levert niets op

Door Anna Vossers - 14 april 2014

De Panamese zoekactie van zondag naar de vermiste Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers heeft geen resultaten opgeleverd. Het is de vraag of en hoe de zoekacties deze week doorgaan.

Dat heeft een woordvoerder van de burgerwacht van Panama, SinaProc, laten weten. Maandagmiddag om 17.30 uur (Nederlandse tijd) wordt op een persconferentie bekendgemaakt wat de eventuele nieuwe zoekacties zullen inhouden.

Lunchpakketje

Het enige wat tot nu toe is gevonden in het zoekgebied bij het dorpje Boquete in het noordwesten van Panama, is een pakketje met junkfood, dat in het gras naast een wandelpad is aangetroffen. Berichten dat daarbij een blonde en rode haar zaten, zijn waarschijnlijk slechts geruchten.

Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) zijn bijna twee weken geleden verdwenen. Zij waren in Panama voor een taalcursus, toen zij op 1 april niet terugkeerden naar hun gastgezin, waar op één rugzak en één paspoort na, al hun spullen nog lagen.

Sindsdien is er niets meer van het tweetal vernomen. Er wordt rekening gehouden met een misdrijf.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.