buitenland

Botsing metrotreinen Seoel: 172 gewonden

Door Tomasz Blom - 02 mei 2014

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel zijn vrijdag 172 gewonden gevallen nadat twee metrotreinen op elkaar botsten. Hoewel 32 personen in het ziekenhuis zijn behandeld aan hun verwondingen, raakte niemand ernstig gewond.

Dat melden Zuid-Koreaanse autoriteiten. Het incident gebeurde op de drukste metrolijn van de miljoenenstad.

Ontspoort

Om 15.32 uur (lokale tijd) ramde een metro zijn voorganger die stilstond bij de halte Sangwangsimni. Een van de metrostellen ontspoorde hierbij.

De passagiers raakten vooral gewond toen ze uit de metro spongen om over de rails naar het perron terug te lopen. Vermoedelijk is een mechanisch defect de oorzaak van de botsing.

Scheepsramp

Het nieuws van het metro-ongeluk komt ongeveer twee weken na een van de grootste Zuid-Koreaanse scheepsrampen uit de geschiedenis. Zeker 226 opvarenden kwamen om het leven toen hun boot op 16 april voor de Koreaanse kust kapseisde en binnen korte tijd zonk.

De Zuid-Koreaanse PSV-middenvelder Park Ji-sung maakte woensdag bekend een benefietwedstrijd te willen organiseren voor de slachtoffers. De wedstrijd zou in juli, na het WK voetbal, moeten worden gespeeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.