buitenland

Dochtertje vermoorde Nederlandse vrouw Cambodja overleden

Door Shari Deira - 08 mei 2014

Het dochtertje van de vermoorde Daphna Beerdsen in Cambodja is ook overleden. Het meisje van anderhalf jaar overleed in een ziekenhuis in Bangkok aan haar verwondingen.

De Nederlandse ambassade bevestigt de dood van het meisje tegenover The Cambodia Daily. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het nieuws. De ambassade ondersteunt de familie van Beerdsen bij het verlies.

Stelen

Het jonge meisje werd op 28 april zwaargewond gevonden bij haar neergestoken moeder (31). De twee werden aangevallen door een man die de fiets van Beerdsen wilde stelen.

Het meisje werd onder begeleiding van haar vader Joris Oele naar het kinderziekenhuis gebracht, waar zij werd behandeld aan haar zware verwondingen. Zowel Beerdsen als Oele werkte in Cambodja voor de Verenigde Naties.

De lichamen van moeder en dochter worden overgebracht naar Amsterdam, schrijft de krant. Zij worden daar begraven.

Gevangenis

De 35-jarige verdachte Chea Pin is in staat van beschuldiging gesteld van ‘moord met voorbedachte rade met verzwarende omstandigheden’ en zit in de gevangenis. Hij stak Beerdsen zes keer met een schroevendraaier toen zij om hulp riep.

Pin is een bekende van de politie in Cambodja. Het is een dakloze die bekendstaat als een pleger van kleine misdrijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.