buitenland

Doden bij ‘antisemitische’ aanslag Joods Museum in Brussel

Door Tom Reijner - 24 mei 2014

Bij een schietpartij bij het Joods Museum in Brussel zijn zaterdagmiddag zeker drie doden gevallen. Het gaat om twee mannen en een vrouw.

Dat melden Belgische media. Er zouden ten minste tien gewonden zijn. De minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet was enkele minuten na de schietpartij ter plaatse. Zij zei dat ‘alles in de richting van een antisemitische aanslag wijst’.

Update 18:32: De politie zou een verdachte hebben opgepakt, schrijft De Standaard.

Aanslag

Ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders was op het moment van de schietpartij in de buurt. Hij twitterde dat het ging om een aanslag.

De schietpartij in de Brusselse wijk was rond 15.50 uur. De daders hadden hun Audi op de rijweg voor het museum geparkeerd, waarop een van hen het museum binnenliep. De chauffeur was ook uitgestapt en begon te schieten.

Nadien vluchtten zij weg in een auto. Hun nummerplaat werd genoteerd door een getuige, schrijft de Belgische krant De Morgen. Er zouden ook beelden van de daders zijn, vastgelegd door een veiligheidscamera. Over hun motief is vooralsnog niets bekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.