buitenland

‘Doden en gewonden bij grote gasexplosie gevangenis Florida’

Door Tom Reijner - 01 mei 2014

Bij een explosie in een gevangenis in Pensacola in de Amerikaanse staat Florida zijn woensdagavond laat (lokale tijd) zeker honderd gevangenen gewond geraakt. Volgens lokale media zijn twee personen omgekomen. Een deel van het pand is ingestort.

‘Er heeft hoogstwaarschijnlijk een gasexplosie plaatsgevonden in de centrale registratieruimte van de Escambia County-gevangenis,’ zegt een woordvoerder van complex tijdens een persconferentie. De klap was in verschillende straten rond de gevangenis te voelen.

Noodweer

Volgens de woordvoerder zijn er in het cellencomplex zo’n zeshonderd gevangenen. De gewonden zijn onder bewaking naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Wie niet gewond is geraakt, wordt naar andere gevangenissen in de omgeving gebracht.

De afgelopen dagen was het erg slecht weer in Florida. Overstromingen als gevolg van zware regenval hebben in het noordwesten van de staat, waar de gevangenis staat, enorme schade aangericht. De autoriteiten konden nog niet zeggen of de explosie iets heeft te maken met het noodweer.

De gevangenis in Pensacola, Florida – bron: Google Maps

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.