buitenland

Hoe jonge schutter feministische discussie losmaakte op het web

Door Servaas van der Laan - 27 mei 2014

De 22-jarige Elliot Rodger bracht op een campus in Santa Barbara zes mensen en zichzelf om het leven uit frustratie door gebrek aan aandacht van vrouwen. Zijn daad werd direct handig door neo-feministen gekaapt om gelijke behandeling van vrouwen aan de kaak te stellen.

Vlak voordat Rodger aan het moorden sloeg, verstuurde hij een 141 pagina’s tellend document naar zijn ouders en andere bekenden.

Afwijzing

In het manifest legt Rodger uit dat hij erg heeft geleden onder de scheiding van zijn ouders, maar vooral onder de voortdurende afwijzing van vrouwen.

‘Ik zal hen allemaal vermoorden en laten lijden zoals zij ook mij hebben laten lijden,’ schreef de jonge zoon van een filmregisseur uit Hollywood.

#Notallmen

De daad van Rodger werd snel gekaapt door de neo-feministische lobby die actief is op Twitter. Enkele Amerikaanse vrouwenrechtenactivisten riepen zondag de hashtag #Yesallwomen in het leven om aan te geven dat misschien niet alle mannen gewelddadig zijn ten opzichte van vrouwen, maar dat wel alle vrouwen in hun leven te maken krijgen met aanranding, geweld of seksuele intimidatie. Het bleek een slimme zet, want de reacties van vrouwen uit de hele wereld volgden.

Een tegen-actie onder de hashtag #notallmen werd door de vrouwen weggehoond. ‘Niet alle mannen nee, maar wél alle vrouwen,’ klonk het als antwoord.

En zo werd een verschrikkelijke daad van een Amerikaanse eenzame student op razendsnelle manier gekaapt door boze vrouwen die genoeg hebben van het seksistische gedrag van mannen. Hier onder enkele voorbeelden:


https://twitter.com/kati3_d/statuses/471207638077038592

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.