buitenland

Khamenei haalt uit naar Westen, wil massaproductie raketten

Door Shari Deira - 11 mei 2014

De opperste leider van Iran ayatollah Ali Khamenei zegt dat de verwachtingen van het Westen wat betreft het raketprogramma van Iran ‘dom en idioot’ zijn. Iran zal eerder meer dan minder raketten maken.

Dat zei Khamenei zondag tijdens een wapenbeurs van de Revolutionaire Garde. Het Westen maakt zich zorgen over het raketprogramma van Iran, omdat de raketten kernkoppen zouden krijgen.

Verwachting

‘Ze verwachten dat wij ons raketprogramma beperken, maar ze bedreigen Iran constant met militaire acties,’ zei Khamenei volgens het Iraanse persbureau IRNA. ‘Dus deze verwachting is dom en idioot.’

‘De Revolutionaire Garde moet doorgaan met zijn programma, en geen genoegen nemen met het huidige productieniveau. De garde moet overgaan op massaproductie. Dit is de belangrijkste taak van militaire functionarissen.’

Iran ontkent bezig te zijn met de ontwikkeling van nucleaire wapens. In Genève praten deze week de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere wereldmachten over het nucleaire programma van Iran. Het Internationale Atoom Energie Agentschap gaat praten met functionarissen van Iran.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.