buitenland

Le Pen: ebolavirus prima middel tegen ‘migratie-explosie’

Door Servaas van der Laan - 21 mei 2014

De Franse controversiële politicus Jean-Marie Le Pen heeft weer eens van zich doen spreken. De oprichter en erevoorzitter van Front National zei tijdens een discussie in Marseille het ebolavirus een uitstekend middel te vinden om de migratiestroom vanuit Afrika wat af te zwakken.

Dat melden twee journalisten van persbureau AFP die bij de ontmoeting in Marseillie aanwezig waren.

Demografische explosie

Le Pen, die kandidaat is voor zijn partij bij de Europese Parlementsverkiezingen, zei dat de ‘demografische explosie in de wereld’ de identiteit van het Europese continent ondermijnt.

‘Maar het is nog niet te laat,’ zei Le Pen. ‘Meneer Ebola kan het binnen drie maanden regelen,’ verwijzend naar het dodelijke ebolavirus dat in Afrika rondgaat.

Moslims

Later op de avond noemde Le Pen tegenover 1.500 toehoorders de ‘migratie-invasie’ een ‘catastrofaal fenomeen’. ‘Een groot deel van de immigranten,’ zo ging Le Pen verder, ‘is moslim,… dat is een geloof met een gewelddadige roeping…. Die immigratie is een zware last op onze economie en onze samenleving,’ zei Le Pen.

De uitspraken kwamen niet als donderslag bij heldere hemel. Le Pen staat bekend om zijn xenofobe opvattingen over immigratie en de Europese Unie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.