buitenland

Loshangende vleugel bezorgt passagiers schrik van hun leven

Door Tom Reijner - 15 mei 2014

De vlucht van zo’n zestig passagiers is donderdag ruw verstoord. In een vliegtuig van CityJet, dat onderweg was naar het Italiaanse Florence, hoorden zij plotseling een harde knal.

Toen zij uit de raampjes keken, zagen zij hoe een groot onderdeel van de linkervleugel er los bijhing.

Klap

De klap deed mensen opspringen, vertelt een journalist van de Britse krant The Telegraph, die ook in het toestel zat. Cole Moreton doet uit de doeken dat de passagiers zich afvroegen of de piloot wist wat er aan de hand was. De Avro RJ85 vloog direct terug naar Londen en wist veilig te landen.

Iedereen was opgelucht toen het vliegtuig weer aan de grond stond, zegt de journalist. Maar op dat moment beseften de inzittenden ook de ernst van de situatie. Hulpdiensten snelden toe en overal waren zwaailichten te zien.

Momenteel wordt het toestel nader onderzocht. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zei ‘hoopvol te zijn’ dat het vliegtuig later vandaag een nieuwe vliegpoging onderneemt naar Florence – als de reparaties tenminste succesvol verlopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.