buitenland

Na verdwijning Nederlanders ook Amerikaanse vermist in Boquete

Door Fieke Hamers - 20 mei 2014

In het dorp waar de vermiste Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers voor het laatst zijn gezien is, wordt nu ook een Amerikaanse vrouw vermist. De 47-jarige Loretta Hinman verdween met haar hond en een huurauto.

Dat melden plaatselijke bronnen dinsdag.

Loretta Hinman had al op 7 mei haar huurauto moeten inleveren bij het bedrijf van Dave en Judy McDonald in Boquete. De eigenaren sloegen niet meteen alarm, omdat mensen wel vaker huurauto’s te laat inleveren.

Opsporingsbericht

Nadat de baas van Loretta Hinman de autoverhuurders had ingelicht dat de vrouw niet op haar werk was komen opdagen, plaatsten de autoverhuurders een opsporingsbericht op sociale media.

‘We zijn niet alleen bezorgd over onze auto, maar vooral dat Loretta Hinman het slachtoffer is van geweld. Alle informatie is welkom.’

Buitenlanders

De verdwijning valt samen met de intensieve zoektocht naar de Nederlandse vermiste vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers. Het is niet de eerste keer dat er buitenlanders verdwijnen in het gebied. In 2009 verdween de Britse toerist Alex Humphrey. Het is nog steeds niet duidelijk wat er met hem is gebeurd.

Zoektocht

Maandag werd bekend dat er in Panama een nieuwe officier van justitie op de zaak van de vermiste Nederlanders is gezet. Deze liet in een persconferentie weten dat er ‘alles wat mogelijk is wordt ingezet’ om de vrouwen op te sporen.

Er wordt op dit moment onderzocht of er Nederlandse speurhonden kunnen worden ingezet bij de zoektocht. De 21-jarige Kremers en de 22-jarige Froon worden sinds 1 april vermist. Zondag werd er door familieleden van de vermiste vrouwen en bewoners van Boquete een stille tocht voor de vrouwen gehouden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.