buitenland

Waxinelichtgooier Erwin L. opgepakt in Duitsland

Door Shari Deira - 27 mei 2014

De man die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide, is gearresteerd in Duitsland. Erwin L. is afgevoerd door de politie vlak voor aankomst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

L. droeg in Münster een groot bord bij zich met daarop: ‘Niederlande ist ein Bilderberg Rothschilds Bankster monarchie,’ meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.

Verder zei de waxinelichtgooier dat de Nederlandse politie en justitie fascisten zijn. Tijdens zijn arrestatie droeg L. een oranje jasje van een trainingspak en hij liep hij rustig mee met de politie. Het koningspaar heeft volgens de krant niets van de aanwezigheid van L. gemerkt.

Stalking

In 2010 gooide L. tijdens Prinsjesdag als protest tegen de monarchie een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets. Hij zat hiervoor anderhalf jaar in de cel. Vorig jaar werd hij gearresteerd in Duitsland vanwege bedreiging en stalking van een oud-huisgenoot en zijn broertje.

L. zag de arrestatie als een complot om hem weg te houden bij de Inhuldiging van Willem-Alexander in Amsterdam. In april verstoorde hij de rechtszitting in de zaak van Joris Demmink. Hij wilde bij de rechter aangifte doen van ‘hoogverraad’ door de koninklijke familie.

De Koning en Koningin brengen deze week een tweedaags bezoek aan Duitsland om de handelsrelaties te bevorderen. Samen met minister Henk Kamp (VVD, Economische Zaken) gaat het koningspaar naar de aan Nederland grenzende deelstaten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.