buitenland

Weer valse tip: politie Panama treft niets aan op aangewezen plek

Door Servaas van der Laan - 16 mei 2014

De politie in Panama heeft een anonieme tip nagetrokken over de mogelijke vondst van twee lichamen in het westen van Panama. Maar op de aangewezen plek trof de politie niets aan.

Dat laat de familie van de vermiste Lisanne Froon en Kris Kremers weten.

Anonieme tip

Volgens de woordvoerder kreeg de politie een anonieme tip. Donderdagavond werd nog niets gevonden, vrijdagochtend wordt het onderzoek voortgezet.

Maar de families Froon en Kremer gaan ervan uit dat het weer om een valste tip gaat. ‘Het zijn geruchten die door de politie gecheckt zijn. Tot nog toe blijken de geruchten niet waar te zijn,’ laat de familie weten aan RTV Utrecht.

In het gebied heeft een ‘privé-onderzoeksteam’ wel een blauw shirt gevonden. Maar dat shirt is volgens de ouders van Froon en Kremers niet van hun dochters.

Vermist

Lisanne Froon en Kris Kremers zijn sinds 1 april vermist. Ze verdwenen in de buurt van de plaats Boquete in het westen van Panama waar ze Spaanse les volgden.

Het tweetal zou van plan zijn geweest om een wandeltocht te maken, maar wat er precies is gebeurd, is nog niet opgeklaard. De ouders van de twee vrouwen hebben een beloning van 40.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die hen naar hun dochters brengt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.