buitenland

Bizarre moordpoging van meisjes (12) op leeftijdgenoot

Door Shari Deira - 03 juni 2014

Twee twaalfjarige meisjes uit de Amerikaanse staat Wisconsin hebben een ander twaalfjarig meisje negentien keer gestoken en achtergelaten in een bos. De meisjes waren geïnspireerd door een horrorblog.

De twee worden berecht als volwassenen en hen hangt een gevangenisstraf van zestig jaar boven het hoofd, melden Amerikaanse media.

Legendes

Een van de tieners heeft tijdens een politieverhoor gezegd dat zij ‘proxies’ wilden worden van Slender Man, een mythologisch demon-achtige figuur waarover zij hadden gelezen op een website met horrorverhalen en legendes.

Nadat zij het meisje hadden neergestoken, wilden de twee rennen naar het ‘bos van demonen’. Ze begonnen in december al met het plannen van de gruwelijke daad. De meisjes nodigden hun slachtoffer uit voor een slaapfeestje.

Ze wilden haar midden in de nacht vermoorden, maar de twee stelden hun daad uit. De volgende dag staken ze haar negentien keer met een mes toen de meisjes verstoppertje speelden in een nabijgelegen bos.

Bos

Het jonge slachtoffer stierf niet, ondanks de vele messteken en de meisjes lieten haar achter in het bos. Het slachtoffer wist uiteindelijk naar de rand van het bos te kruipen, waar zij werd gevonden door een fietser. Het meisje ligt in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar.

Een van de daders heeft tegen de politie gezegd dat zij Slender Man in haar dromen ziet. Ook zouden de twee een telepathische band met Slender Man hebben.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.