buitenland

DNA-onderzoek moet uitwijzen of resten van Froon en Kremers zijn

Door Tom Reijner - 19 juni 2014

In het gebied in Panama, waar eerder een rugzak opdook van de vermiste Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22), zijn botten en een schoen gevonden.

Dat melden Panamese media donderdagavond. De vondst is intussen bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onderzoek

Uit onderzoek moet nog blijken of de gevonden resten van de vermiste jonge vrouwen zijn. Het ministerie hoopt dat daar snel duidelijkheid over zal zijn.

Verschillende Panamese media toonden eerder op de dag al foto’s waarop te zien was hoe onderzoeksleider Betzaida Pitty met een twee gele pakketten terugkeerde uit het zoekgebied.

Tijdens een ingelaste persconferentie zei Pitty dat zij nog niet kon zeggen of de vondst te maken heeft met de vermissingszaak. ‘Dat moeten de specialisten uitzoeken,’ zei zij. Er zijn nog altijd dertig mensen aan het zoeken in de jungle.

Rivier

Een week geleden meldde de politie in Panama dat er een tip binnen was gekomen van iemand die spullen van het tweetal had gevonden. Het ging om een rugzak met daarin mobiele telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera.

De rugzak werd gevonden door een indiaan die samen met zijn vrouw rijst aan het planten was langs de rivier. Het stel was op de hoogte van de vermissingszaak en alarmeerde meteen de politie na de vondst.

De rivier waar de spullen zijn gevonden, lag op zo’n 8 uur afstand van het plaatsje Boquete. Het was voor de families het eerste concrete aanknopingspunt in hun zoektocht, sinds Froon en Kremers in april spoorloos verdwenen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.