buitenland

Dode en gewonden bij schietpartij op universiteit Seattle

Door Shari Deira - 06 juni 2014

Bij een schietpartij op de Seattle Pacific University is een twintigjarige man om het leven gekomen en raakten twee anderen gewond. De schutter, een 26-jarige man, is gearresteerd.

Een van de twee gewonden ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De situatie van de andere gewonde is stabiel, meldt nieuwszender CNN.

Ziekenhuis

De schietpartij begon in de Otto Miller Hall, waar de faculteiten wetenschap, wiskunde en ingenieurswetenschap zitten. De man schoot daar op drie personen. Een twintigjarige man werd in het ziekenhuis dood verklaard.

Een twintigjarige vrouw verkeert in kritieke toestand en de schutter schoot ook op een man van 24. Zijn toestand is stabiel. Toen bekend werd dat er was geschoten, werd de campus meteen hermetisch afgesloten.

Pepperspray

Het lukte een beveiliger om de dader met pepperspray uit te schakelen. Samen met studenten hield hij de schutter vast tot de politie kwam om hem te arresteren.

De politie heeft de identiteit van de schutter nog niet bekendgemaakt. Voor zover bekend is er geen link tussen de verdachte en de universiteit of een van de slachtoffers.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.