buitenland

Doden bij hevig vuurgevecht op Pakistaanse luchthaven

Door Shari Deira - 09 juni 2014

Bij een aanval op de luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi zijn zaterdag zeker 23 mensen om het leven gekomen. De luchthaven werd onder vuur genomen door tien gewapende mannen, die allemaal zijn gedood.

Dertien anderen kwamen om het leven toen de aanvallers het vuur openden in de terminal voor vrachtverkeer en vips. Daarbij raakten ook veertien mensen gewond.

Granaten

Onder de doden zijn beveiligers en medewerkers van luchtvaartmaatschappijen. De aanvallers gooiden granaten de terminal in en schoten om zich heen. Het duurde 5 uur voor het leger de gewapende mannen kon uitschakelen.

Met valse identiteitspapieren wisten de mannen de terminal binnen te komen. ‘We hebben de aanvallers omsingeld en daarna uitgeschakeld,’ zegt een woordvoerder van het leger.

Op televisiebeelden leek het alsof er brand was uitgebroken in de terminal. De luchthaven en de omgeving werden afgesloten en vluchten naar Karachi omgeleid. Jinnah International Airport is het grootste vliegveld van het land.

Bombarderen

De aanval is opgeëist door de Taliban. Zij geven met deze gruwelijke daad een reactie op het bombarderen van het Pakistaanse leger op Taliban-bolwerken.

‘Het is een boodschap aan de Pakistaanse regering dat we nog leven en kunnen reageren op aanvallen op onschuldigen mensen in onze dorpen,’ zegt Shahidullah Shahid, een woordvoerder van de Taliban.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.