buitenland

Doden door nieuwe slachtpartij van Al-Shabaab in Kenia

Door Shari Deira - 17 juni 2014

Terroristen in Kenia hebben opnieuw een dorp onder vuur genomen, nadat zij eerder al tientallen Kenianen vermoordden in de kustplaats Mpeketoni. Volgens de politie zijn bij de nieuwe aanval zeker tien doden gevallen.

Een woordvoerder van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab zegt dat het om twintig doden gaat.

De nieuwe aanval was in de regio Poromoko, in de buurt van Mpeketoni. Al-Shabaab zegt tegen persbureau Reuters dat ‘de operaties in Kenia door zullen gaan’.

Explosieven

Zondagavond trokken terroristen al schietend door Mpeketoni, in de buurt van het onder toeristen populaire eiland Lamu, en doodden zeker vijftig mensen. De gewapende mannen gooiden explosieven in hotels en staken gebouwen in brand.

Al-Shabaab zei over de aanval van zondag dat dit een wraakactie was vanwege het geweld van Keniaanse troepen in Somalië. Kenia helpt Somalië in de strijd tegen Al-Shabaab. Al-Shabaab dreigt terreuracties te ‘verdubbelen’ als Keniaanse troepen in Somalië blijven.

De Nederlandse ontwikkelingswerker Wim van den Burg woont in Mpeketoni en ontraadt iedereen om naar de kustplaats te komen. Hij vluchtte samen met zijn vrouw en kind een maïsveld in toen terroristen dood en verderf zaaiden in de plaats.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.