buitenland

‘Drie ontvoerde Israëlische tieners dood gevonden’

Door Servaas van der Laan - 30 juni 2014

De lichamen van de drie ontvoerde Israëlische jongens zijn gevonden in een greppel vlakbij de stad Hebron. De jongens zijn om het leven gebracht.

Dat melden Israëlische media maandag.

Spoedzitting

Later vandaag zal het Israëlische veiligheidskabinet in een spoedzitting bijeen komen. Gevreesd wordt voor spanningen, indien de berichten waar blijken te zijn.

De vondst van de lichamen is nog niet officieel bekendgemaakt. Hier zou mee worden gewacht om meer militairen naar Hebron te sturen aangezien daar confrontaties worden gevreesd, zo meldt althans deze Israël-correspondent.

Ontvoerd

Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19) werden bijna 3 weken geleden ontvoerd op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Dat gebeurde bij een Israëlische nederzetting in het bezette gebied.

Israël houdt de Palestijnse beweging Hamas verantwoordelijk voor de ontvoering. Het Israëlische leger zocht met man en macht naar de jongens. Daarbij werden honderden Palestijnen gearresteerd. Enkele Palestijnen werden gedood.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.