buitenland

‘Franse Syriëganger opgepakt in verband met aanslag Joods Museum’

Door Servaas van der Laan - 01 juni 2014

De politie heeft een 29-jarige Fransman opgepakt in verband met de aanslag op het Joods Museum in Brussel van vorige week. Het zou om de schutter zelf gaan.

Dat meldt het Franse persbureau AFP zondag.

Jihad

Het persbureau, dat zich zegt te baseren op ‘goede bronnen’, meldt dat de man in Marseille is opgepakt. Bij zijn arrestatie zou hij een Kalasjnikov en een revolver, wapens die bij de aanslag werden gebruikt, bij zich hebben gedragen.

De 29-jarige Mehdi N. uit het Noord-Franse Roubaix zou vorig jaar in Syrië zijn geweest voor de jihad. Franse veiligheidsdiensten hielden de man in de gaten. De man zou vrijdag al van een voertuig zijn geplukt dat vanuit Amsterdam, via Brussel, naar Frankrijk ging.

Aanslag

Bij de aanslag vorige week in het Joods Museum kwamen drie personen ter plekke om het leven. Een vierde persoon bezweek later aan zijn verwondingen.

Dinsdag ontstond verwarring omdat toen ook werd gemeld dat een verdachte van de aanslag opgepakt zou zijn. Dit bleek echter om een misverstand te gaan. Of het nieuws nu wel klopt, is niet helemaal zeker. De politie heeft nog niets bevestigd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.