buitenland

Gevonden weefsel in Panama van Lisanne Froon

Door Shari Deira - 22 juni 2014

De menselijke resten die zijn gevonden in Panama zijn in ieder geval van de vermiste Nederlandse vrouw Lisanne Froon. Zij en haar vriendin Kris Kremers werden sinds 1 april vermist.

Uit DNA-onderzoek van een forensisch laboratorium in Panama-Stad is gebleken dat de resten van Froon zijn, meldt de NOS. De familie is ingelicht over het onderzoeksresultaat.

Monster

Over Kris Kremers is nog geen uitsluitsel. Het laboratorium doet onderzoek naar botresten, en wacht nog op het resultaat.

Van drie monsters is het DNA onderzocht, en twee daarvan blijken DNA van Lisanne Froon te bevatten. Onderzoek naar het derde monster is nog niet afgerond. De uitslag daarvan wordt niet voor dinsdagavond (Nederlandse tijd) verwacht.

Donderdag werden op verschillende plekken schoenen en menselijke resten gevonden in de jungle van Panama. De schoenen waren al door de ouders herkend. Eerder vonden indianen een rugzak met spullen van de jonge vrouwen.

Wandeltocht

Lisanne Froon en Kris Kremers waren in Panama, omdat zij Spaans wilden leren. Lange tijd was er onduidelijkheid over waar de vrouwen waren. Gedacht werd dat zij een wandeltocht zouden gaan maken, maar het was onzeker of zij dat ook hadden gedaan.

Een grote zoekactie in Panama leverde niets op, en de families van de jonge vrouwen bleven hoop houden. De vondst van de rugzak was een doorbraak in de vermissingszaak, die heeft geleid tot de vondst van het weefsel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.