buitenland

Meer arrestaties verricht in zoektocht naar Israëlische tieners

Door Shari Deira - 16 juni 2014

Het Israëlische leger heeft opnieuw tientallen Palestijnen gearresteerd in de zoektocht naar drie Israëlische tieners die worden vermist. Het gaat om zo’n vijftig Palestijnen, van wie de meesten lid zijn Hamas.

In de nacht van zaterdag op zondag arresteerde Israël al ongeveer tachtig Palestijnen, meldt The Jerusalem Post. Israël verricht de arrestaties op basis van informatie van inlichtingendiensten.

Stenen

Tijdens de zoektocht zou een twintigjarige Palestijnse man om het leven zijn gekomen door geweervuur van het Israëlische leger. Dat gebeurde in de buurt van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

Palestijnen gooiden stenen naar Israëlische militairen die een vluchtelingenkamp doorzochten. Wat er daarna is gebeurd, is onduidelijk.

Terroristen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is ervan overtuigd dat terreurbeweging Hamas achter de ontvoering van de drie jongemannen zit. De onlangs geïnstalleerde eenheidsregering van Fatah en Hamas zou terroristen moed hebben gegeven.

De drie Israëlische jongeren tussen de zestien en negentien jaar worden sinds donderdag vermist. Netanyahu verzekert de ouders van de jongemannen dat Israël alles op alles zet om de drie veilig thuis te brengen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.