buitenland

OM Panama: DNA is van Lisanne Froon, misdrijf niet uitgesloten

Door Shari Deira - 23 juni 2014

De hoofdofficier van justitie in Panama heeft maandag tijdens een persconferentie bevestigd dat het gevonden weefsel in ieder geval van Lisanne Froon is. Het is nog te vroeg om vast te stellen wat er precies is gebeurd.

Zondagavond werd bekend dat de gevonden resten van Froon zijn en dat er geen sporen zijn van geweld. Een misdrijf is echter nog niet uit te sluiten, daarvoor is het nog te vroeg.

Botten

De onderzoekers zijn bezig met onderzoek van het botweefsel. Dat duurt langer omdat DNA uit botten moeilijker is te isoleren dan uit ander weefsel, meldt de NOS.

De 22-jarige Lisanne Froon en 21-jarige Kris Kremers werden sinds 1 april vermist. Een grootschalige zoekactie leverde niets op, maar nadat indianen een rugzak van de jonge vrouwen vonden, kwam de zaak in een stroomversnelling.

Weer

De telefoon en camera van Froon en Kremers worden nog onderzocht. Daar zijn al wat resultaten van bekend, maar de hoofdofficier wilde daar maandag nog niets over zeggen.

Het onderzoek in de bossen van Panama ligt vanwege de slechte weersomstandigheden stil. Pas als het weer beter wordt, kunnen de dertig mensen die actief waren in de jungle opnieuw het bergachtige gebied in.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.