buitenland

Onderzoek naar lot Froon en Kremers richt zich nu op rivieren

Door Tom Reijner - 24 juni 2014

De Panamese autoriteiten houden nog altijd alle opties open in de zaak rond de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers. Het onderzoek richt zich nu vooral op de rivieren die de Nederlandse vrouwen hebben gepasseerd.

De focus van het onderzoek ligt bij de oversteekplaatsen. Er zijn gammele en smalle bruggetjes over het water, meldt de NOS. De rivieren staan bekend als onbetrouwbaar en gevaarlijk.

Bossen

Het onderzoek in de bossen van Panama lag maandag vanwege de slechte weersomstandigheden stil. Pas als het weer beter wordt, kunnen de dertig mensen die actief waren in de jungle opnieuw het bergachtige gebied in.

Zondagavond werd bekend dat de gevonden resten van Froon zijn en dat er geen sporen van geweld zijn aangetroffen. Maar een misdrijf is nog niet uit te sluiten, zei de hoofdofficier van justitie in Panama, Betzaida Pitti de Castillo, tijdens een persconferentie waarin zij de voorlopige resultaten van het onderzoek toelichtte.

Weefsel

De onderzoekers zijn bezig met onderzoek van het botweefsel. Dat duurt langer omdat DNA uit botten moeilijker is te isoleren dan uit ander weefsel.

De 22-jarige Lisanne Froon en 21-jarige Kris Kremers werden sinds 1 april vermist. Een grootschalige zoekactie leverde niets op, maar nadat indianen een rugzak van de jonge vrouwen vonden, was er eindelijk een doorbraak in de zaak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.