buitenland

Panama: zoekactie in gebied gevonden rugzak gestaakt

Door Shari Deira - 22 juni 2014

De politie in Panama is gestopt met zoeken in het gebied waar de rugzak van Lisanne Froon en Kris Kremers is gevonden. Na de vondst van menselijke resten en schoenen, zijn er geen significante vondsten meer gedaan.

Een woordvoerder van het Panamese Openbaar Ministerie (OM) meldt zondag dat er niet langer wordt gezocht in het gebied.

Botten

Vorig week vonden Indianen een rugzak met spullen van de vermiste Nederlandse vrouwen. Na deze vondst begon een nieuwe zoekactie in het gebied, en daarbij werden twee verschillende schoenen en botten gevonden.

Hoewel DNA-onderzoek nog moet uitwijzen dat het gaat om resten van Froon en Kremers, zijn de gevonden schoenen door de ouders herkend.

Zoektocht

Dertig man van de politie, justitie en hulpdienst Sinaproc hebben de afgelopen dagen gezocht in de provincie Bocas de Toro. Het OM in Panama zal later meer informatie vrijgeven over resultaten van de zoektocht.

Het kan nog enkele dagen duren voordat er uitsluitsel komt over de gevonden resten. De ouders van de Nederlandse vrouwen houden er sterk rekening mee dat de resten van hun dochters zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.