buitenland

Politie doet onderzoek in verdwijningsgebied Maddie McCann

Door Shari Deira - 02 juni 2014

De Britse en Portugese politie zijn in Portugal met een nieuw onderzoek begonnen in het verdwijningsgebied van Madeleine McCann. Een lap grond vlakbij het resort waar zij in 2007 verdween, is afgezet.

De politie zal honden inzetten en een speciale grondradar, meldt BBC News maandag. Met de radar zoeken onderzoekers naar stukken aarde waarin bijvoorbeeld is gegraven.

Gebieden

De grond waar de politie onderzoek doet, ligt vlakbij het resort Praia da Luz. Maddie verdween in 2007 toen zij drie jaar oud was. Ze lag in haar bed terwijl haar ouders aan het eten waren in een nabijgelegen restaurant.

Na de verdwijning van het jonge meisje is er al uitgebreid onderzoek gedaan, maar dat leverde niets op. In twee andere gebieden zal de komende dagen mogelijk ook aanvullend onderzoek worden gedaan.

Belachelijk

Een 77-jarige man die in de buurt van het gebied woont, zegt tegen de Britse nieuwszender dat deze nieuwe zoektocht ‘belachelijk’ is. ‘De politie is hier eerder al geweest. We hebben allemaal geholpen om dit gebied te doorzoeken na de verdwijning.’

Vorig jaar was er voor Scotland Yard, de Britse politie, aanleiding om de verdwijning opnieuw te onderzoeken. De Britse politie zei in maart op zoek te zijn naar een indringer die tussen 2004 en 2006 vijf meisjes in Portugal heeft misbruikt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.