buitenland

Politie verhoort nieuwe verdachten in zaak-Maddie McCann

Door Shari Deira - 07 juni 2014

De Britse en Portugese politie zullen binnenkort nieuwe verdachten verhoren in de vermissingszaak van Madeleine McCann. De Portugese politie zal de verhoren uitvoeren, maar Britse rechercheurs mogen daarbij aanwezig zijn.

De namen van de verdachten zijn naar voren gekomen nadat het onderzoek naar de vermiste Maddie werd heropend, meldt BBC News zaterdag.

Sporen

De Britse en Portugese politie zijn de afgelopen dagen bezig geweest met een nieuwe zoekactie in het verdwijningsgebied van Maddie. Het gaat om een gebied in de buurt van het plaatsje Praia da Luz, in de buurt van het vakantiepark waar het meisje in 2007 verdween.

Er wordt gegraven in het gebied en gezocht met speciale grondsensoren. Deze sensoren zouden moeten kunnen achterhalen of er in bepaalde stukken grond is gegraven. De politie zet ook speurhonden in.

Rechercheurs hebben toestemming gekregen om nog een week in het gebied te zoeken en om in twee andere gebieden op zoek te gaan naar sporen.

Toeristen

Intussen zijn inwoners van het toeristendorp Praia da Luz zijn niet blij met de nieuwe zoektocht. De Nederlandse Joy Fasen van

appartementencomplex Quinta Paraisa de Mia zei deze week in het AD dat er talloze afzeggingen komen van toeristen door de zoektocht.

‘Weer komt Praia da Luz negatief in het daglicht, weer zoeken, weer politiewagens in een dorp waar je nooit politie ziet. Er zijn altijd weer toeristen die denken: “Zoveel agenten in een dorp, er zal toch wel iets mis zijn, ik ben hier met mijn kinderen, is het hier wel veilig.”‘

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.