buitenland

Speurhonden die zochten naar Froon en Kremers keren terug

Door Shari Deira - 04 juni 2014

Het speurhondenteam dat in Panama op zoek ging naar de vermiste vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers keert terug naar Nederland. De honden vonden in het bos bij Boquete geen enkel spoor van de meisjes.

Het Panamese onderzoeksteam is nu terug bij af, schrijft De Telegraaf woensdag. De komende dagen beslissen opsporingsautoriteiten in Nederland wat de volgende stap kan zijn.

Politie

De speurhonden en hun begeleiders gingen dinsdag voor het laatst op zoek naar sporen van de vrouwen, die op 1 april verdwenen. Het team onderzocht het gebied dat eerder door de Panamese politie is uitgeplozen.

Een begeleider liet eerder aan de NOS weten dat er op sommige plekken ‘dingen’ zijn gevonden die het onderzoeken waard zijn, maar waar het precies om gaat, is onduidelijk. De zoektocht met de speurhonden werd vergoed door twee reisverzekeraars.

De ouders van Kris Kremers waren da afgelopen weken in Boquete, nadat de ouders van Lisanne Froon waren teruggekeerd naar Nederland.

Benefiet

In Amersfoort was dinsdagavond een benefietactie. De families van de vrouwen willen geld inzamelen om nieuwe zoekacties te kunnen betalen en om in kranten en andere lokale media aandacht te blijven vragen voor de verdwenen vrouwen. Met de actie is tot nu toe 20.000 euro ingezameld.

Broer Sjors Kremers zei dat de families van de twee nog het gevoel hebben dat de vrouwen leven. ‘Zolang ze niet gevonden zijn, gaan we ervan uit dat Kris en Lisanne nog leven. We hebben het gevoel dat ze nog leven, daar houden we ons aan vast.’

De speurhonden en hun begeleiders hebben in hetzelfde gebied gezocht als de politie (foto EPA)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.