buitenland

Sudanese ‘afvallige’ vrouw toch weer opgepakt

Door Servaas van der Laan - 24 juni 2014

De Sudanese vrouw die de doodstraf kreeg wegens het afwijzen van de islam is opnieuw opgepakt. Maandag werd ze op vrije voeten gezet, maar die vrijheid was maar van korte duur.

Dat meldt de Britse nieuwszender BBC.

Vlucht

De vrouw was met haar familie op het vliegveld van hoofdstad Khartoum toen ze werd gearresteerd. Ongeveer veertig agenten stonden klaar op het vliegveld om Meriam Ibrahim samen met haar man en twee kinderen mee te nemen.

Haar man, de in Sudan geboren Amerikaan Daniel Wani, zei maandag dat hij op het punt stond te vertrekken naar de Verenigde Staten. Maar daar hebben de autoriteiten een stokje voor gestoken. Ze staan niet toe dat het gezin Sudan verlaat.

Afvallige

De geboren moslima Ibrahim werd door christenen opgevoed en trouwde een man die, net als zij, het christendom aanhangt. Omdat zij voor de rechter weigerde haar christelijke geloof te laten vallen, werd ze ter dood veroordeeld.

Die straf zorgde voor een stroom aan kritiek richting het toch al niet onomstreden land. Het is niet duidelijk waarom Ibrahim nu weer is opgepakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.