buitenland

Waar zijn Froon en Kremers? Zoektocht nu ook in Costa Rica

Door Tom Reijner - 11 juni 2014

De families van Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) roepen mensen die naar Panama en buurland Costa Rica gaan op om flyers en posters te verspreiden. De oproep is vooral gericht aan Nederlandse reizigers.

De website waarop het materiaal wordt geplaatst is ook in het Engels en in het Spaans, zodat toeristen uit andere landen en de lokale bevolking er ook gebruik van kunnen maken. Vanaf woensdag is de speciaal ontworpen flyers en posters te downloaden op findlisannekris.com.

Flyeractie

Het Panamese stadje Boquete, waar de vrouwen uit Amersfoort voor het laatst werden gezien, ligt vlak bij de grens met Costa Rica.

Omdat het uitkammen van de jungle, het zoeken met reddingshonden en posteracties in de afgelopen weken nog niets hebben opgeleverd, is de flyeractie in het grensgebied van Costa Rica en de rest van het land van belang, zegt een woordvoerder van de families.

Hoop

Het speurhondenteam dat in Panama op zoek ging naar de vermiste vrouwen keert terug naar Nederland, zo werd vorige week bekend. De honden vonden in het bos bij Boquete geen enkel spoor van de vrouwen.

De families houden hoop dat de twee levend worden gevonden. Broer Sjors Kremers zei eerder dat de families van de twee nog het gevoel hebben dat de vrouwen leven. ‘Zolang ze niet gevonden zijn, gaan we ervan uit dat Kris en Lisanne nog leven. We hebben het gevoel dat ze nog leven, daar houden we ons aan vast.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.