buitenland

Wat doen wanhopige families om mysterie MH370 op te lossen?

Door Tom Reijner - 08 juni 2014

Familie en vrienden van de passagiers van de vermiste Boeing 777 zijn nog altijd wanhopig op zoek naar antwoorden. Een inzamelingsactie moet helpen het mysterie nu eindelijk eens op te lossen

Enkele nabestaanden zijn van plan om 5 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) op te halen, schrijft de Britse krant The Guardian.

Klokkenluider

De ‘Beloning MH370’-campagne, zoals de actie wordt genoemd, is bedoeld om een mogelijke klokkenluider over te halen de benodigde informatie te onthullen. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat iemand, ergens, iets weet. Met dit geld willen wij diegene aansporen naar buiten te treden,’ zei Ethan Hunt, die het project leidt.

De partner van een Amerikaanse passagier zegt dat regeringen en bedrijven weliswaar hun best hebben gedaan, maar dat zij er niet zijn geslaagd om ook maar een ‘fractie van bewijs’ te vinden.

Geen spoor

Het verdwenen vliegtuig met 239 inzittenden vertrok op 8 maart van Kuala Lumpur naar Peking, toen het van de radar verdween. Sindsdien zijn er drie maanden verstreken en is er nog altijd geen enkele concrete aanwijzing gevonden. In zee drijvende wrakstukken en ‘pings’ van de vermeende zwarte dozen bleken tot dusver niets op te leveren.

Het toestel is waarschijnlijk sterk van koers afgeweken en ergens ten westen van Australië in zee terechtgekomen. Maleisië en Australië hebben beloofd hun zoektocht niet op te geven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.