buitenland

Wat dreef schutters die agenten doodschoten in Las Vegas?

Door Shari Deira - 09 juni 2014

De man en vrouw die in Las Vegas twee politieagenten doodschoten en een derde persoon hadden geen vertrouwen in de regering. Ook spraken ze vaker over het vermoorden van politieagenten.

Dat zegt een buurvrouw van het stel tegen Amerikaanse media. De man verkleedde zich vaak als de Joker, een slechterik uit Batman-verhalen, en de vrouw als Harley Quinn, de vriendin van de Joker.

Revolutie

De schietpartij was zondag in een pizzeria waar de twee politieagenten zaten te lunchen. Het stel zou hebben geroepen dat dit het begin was van een ‘revolutie’. De 41-jarige politieagent Alyn Beck en de 31-jarige Igor Soldo kwamen om het leven.

Het stel rende daarna naar Walmart, een warenhuis, waar de man zou hebben geroepen dat iedereen naar buiten moest. De twee begonnen opnieuw te schieten en een derde slachtoffer stierf in de winkel.

Rouw

De politie was inmiddels ter plaatse en de twee daders gingen naar achter in de winkel. De vrouw schoot haar man dood en daarna zichzelf.

De politie in Las Vegas is in diepe rouw vanwege de dood van de twee collega’s, beide getrouwd en vader. Iedereen die aanwezig was in de pizzeria en Walmart wordt door de politie verhoord. Een enorme opgave, want er waren meer dan duizend getuigen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.