buitenland

Barça verdedigt miljoenentransfer bijtgrage Luis Suárez

Door Shari Deira - 16 juli 2014

De directie van FC Barcelona reageert woensdag toch op de kritische reacties op de miljoenentransfer van Luis Suárez, die tot eind oktober is geschorst. ‘We zijn allemaal mensen en hebben onze tekortkomingen.’

Dat zegt technisch directeur van de club Andoni Zubizarreta. ‘We proberen ervan te leren als we fouten maken.’

Schorsing

De Catalaanse club vindt het bijtincident geen reden om Suárez niet te kopen. ‘Ook wij hebben in het verleden slechte dagen gehad,’ zegt Zubizarreta. ‘Luis Suárez wordt een ster bij Barca, al is de club groter dan een speler.’

Barcelona betaalt ruim 80 miljoen euro voor de spits van Liverpool. Suárez werd tijdens het WK geschorst, omdat hij de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini beet tijdens een wedstrijd. De FIFA legde een schorsing op van negen interlands.

Ook mag hij vier maanden geen activiteiten binnen het voetbal uitoefenen. Desondanks betaalde Barcelona het enorme bedrag voor de spits uit Uruguay.

Toen de transfer werd bekendgemaakt, waren er veel kritische reacties. Suárez beet al twee keer eerder een tegenstander op het veld. Suárez is nog niet gepresenteerd bij Barcelona, omdat hij aan geen enkele voetbal gerelateerde activiteit mag deelnemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.