buitenland

Bijna-crash op luchthaven Barcelona is grote hit op YouTube

Door Servaas van der Laan - 07 juli 2014

Een vliegtuigspotter op luchthaven El Prat in Barcelona legde vast hoe een Russische UTair-Boeing 767-300 een taxiënde Aerolíneas Argentinas-Airbus ternauwernood wist te ontwijken. Zijn filmpje is binnen enkele uren miljoenen keren aangeklikt.

Vliegtuigspotter Miguel Ángel moest zondagochtend twee keer met zijn ogen knipperen toen hij een Russische Boeing de landing zag inzetten op een baan die een Argentijnse Airbus A340-300 aan het oversteken was.

Doorstart

De Russische piloten zagen de Airbus net op tijd en konden een doorstart maken. De Boeing landde vervolgens veilig en de Argentijnse Airbus steeg zonder problemen op en koerste richting Buenos Aires. Als de Russen niet zo attent waren geweest, was dit heel anders afgelopen.

De Spaanse luchthaven onderzoekt op dit moment hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Een woordvoerder onderstreept dat passagiers zich geen zorgen hoeven te maken.

Het filmpje vindt intussen zijn gang op het internet. Op YouTube is de video al meer dan 4 miljoen keer bekeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.