buitenland

‘Israëlische extremist bekent moord op Palestijnse tiener’

Door Shari Deira - 07 juli 2014

Een van de zes opgepakte joodse extremisten zou de moord op de Palestijnse jongen Mohammed Abu Khdeir hebben bekend. De verdachte legde de bekentenis af tijdens uitgebreid verhoor door de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet.

In totaal werden zes Israëliërs gearresteerd voor de moord op de jongen. Ingewijden zeggen tegen The Jerusalem Post dat het gaat om ‘jonge mannen en minderjarigen’.

Wet

De Israëlische regering veroordeelt de moord op Khdeir. ‘Israël is een land dat zich houdt aan de wet en zal actie ondernemen tegen iedereen die zich niet aan de wet houdt,’ staat in een verklaring van minister Yitzhak Aharonovitch (Openbare Veiligheid).

De moord op Khdeir, die levend is verbrand, was een reactie van extremisten op de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners. Na de vondst van hun lichamen werd het onrustig in Oost-Jeruzalem, en braken ongeregeldheden uit tussen de Israëlische veiligheidsdiensten en Palestijnen.

Raketten

Intussen doet het Israëlische leger er alles aan om de rakettenregen vanuit Gaza te stoppen. Bij luchtaanvallen van Israël op de Gazastrook zouden zeven leden van terreurbeweging Hamas om het leven zijn gekomen.

Het leger heeft in totaal negen doelwitten met raketten bestookt, in de hoop nieuwe raketaanvallen te voorkomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.