buitenland

Nederlands-Angolese terreurverdachte gearresteerd in Portugal

Door Servaas van der Laan - 06 juli 2014

De Portugese anti-terrorisme-eenheid (UNCT) heeft op de luchthaven van Lissabon een 29-jarige Angolese man met een Nederlands paspoort gearresteerd. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij terrorisme.

Dat melden Portugese media.

Verboden gebied

De man liep donderdagnacht op een verboden gebied op de luchthaven vlakbij een toestel van de Angolese maatschappij TAAG dat op het punt van opstijgen stond.

De verdachte droeg volgens de politie een mes bij zich met een lengte van meer dan 20 centimeter. De UNCT onderzoekt op dit moment wat de man precies van plan was en of de luchtverkeersveiligheid in gevaar is gekomen.

Syriëganger

Bronnen bij de politie bevestigen dat de verdachte eerder in Syrië is geweest. Hij zou daar onder meer hebben deelgenomen aan een trainingskamp voor terroristen.

De Nederlandse ambassade in Lissabon weet officieel niets van de arrestatie. De verdachte heeft nog niet om consulaire bijstand gevraagd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de arrestatie dan ook niet bevestigen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.