buitenland

Oud-actrice krijgt achttien jaar cel voor gifbrief Obama

Door Shari Deira - 16 juli 2014

De voormalige actrice Shannon Richardson, die heeft geprobeerd de Amerikaanse president Barack Obama te vergiftigen, is veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Ze bekende eerder al schuld.

De 36-jarige Richardson speelde, toen ze nog actrice was, kleine rollen in de Amerikaanse televisieseries The Walking Dead en The Vampire Diaries. Ze had ook een kleine rol in de film The Blind Side.

Slecht

Richardson bestelde online chemicaliën waarmee ze het gif ricine maakte. Ze probeerde niet alleen Obama te vergiftigen, maar ook oud-burgemeester Michael Bloomberg van New York en Mark Glaze, een actievoerder voor strengere wapencontroles.

Ondanks dat Richardson heeft bekend, zei ze in de rechtbank dat ze niet wilde dat iemand wat zou overkomen. ‘Ik ben geen slecht persoon. Ik heb het niet in me om iemand iets aan te doen.’ Ze ging ervan uit dat de brieven nooit zouden worden geopend, door de strenge beveiligingsmaatregelen.

In de brief van president Obama stond: ‘Wat in deze brief zit, is niets in vergelijking met wat ik voor jou in petto heb, meneer de president.’ Na het sturen van de brieven probeerde Richardson haar echtgenoot voor de daad te laten opdraaien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.