buitenland

Tiener overlijdt na val uit achtbaan in attractiepark Benidorm

Door Shari Deira - 08 juli 2014

Een tiener is om het leven gekomen na een val uit een achtbaan in Benidorm. De veiligheidsgordel van de achttienjarige man zou hebben gehaperd, waardoor hij uit de attractie is gevallen.

Het slachtoffer liep fatale verwondingen en botbreuken op nadat hij uit de achtbaan met de naam Inferno (hel) in attractiepark Terra Mítica werd geslingerd.

Over de nationaliteit van de jongeman bestaat nog onduidelijkheid. Volgens de eerste berichten zou het gaat om een Brit, maar later meldde de politie dat de jongeman afkomstig is uit IJsland. Samen met zijn ouders, broer en een vriend bezocht de tiener het attractiepark tijdens zijn vakantie.

Snelheid

De achtbaan maakt loopings van 360 graden en bereikt een snelheid van zo’n 60 kilometer per uur, schrijft de Spaanse krant El Mundo. Het pretpark bestaat sinds 2000 en de achtbaan sinds juli 2007.

Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, leefde de jongeman nog. In de ambulance overleed hij aan zijn verwondingen. Een rechter in Benidorm heeft al opdracht gegeven voor een onderzoek.

Terra Mítica laat in een verklaring weten dat de achtbaan aan alle veiligheidseisen voldoet. De directie van het attractiepark zal er alles aan doen om te achterhalen hoe dit toch heeft kunnen gebeuren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.