buitenland

Toestel Air Algerie neergestort in noorden van Mali

Door Shari Deira - 24 juli 2014

Een vliegtuig van Air Algerie, de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije, is neergestort tijdens een vlucht van Burkina Faso naar Algerije. Het gaat om een vliegtuig dat Air Algerie huurde van Swiftair.

De Verenigde Naties (VN) in Mali hebben dat donderdag bevestigd. Aan boord van het toestel zitten 110 passagiers, en zes bemanningsleden.

Doden

Commandant Koko Essien van de VN-missie in Mali zegt dat het toestel is neergekomen tussen Gao en Tessalit. Het is niet duidelijk of er doden zijn gevallen. Twee Franse gevechtsvliegtuigen die in Mali zijn gestationeerd, zijn op zoek naar het wrak.

Het vliegtuig was onderweg van de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, naar de Algerijnse hoofdstad Algiers. Volgens het Franse ministerie van Transport zaten er veel Fransen aan boord. De bemanningsleden komen uit Spanje.

Koers

Het toestel is een MD-83 die door Swiftair aan Air Algerie was geleased. Volgens BBC News had de piloot contact opgenomen met de luchtverkeersleider, omdat hij van koers wilde veranderen. Aanleiding daarvoor was het slechte weer.

Air Algerie vliegt de route tussen Ouagadougou en Algiers vier keer per week. In februari stortte ook een toestel neer van een Algerijnse luchtvaartmaatschappij. Daarbij kwamen 77 mensen om het leven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.