buitenland

Twintig raketten verstopt in school Gazastrook

17 juli 2014

In een leegstaande school in de Gazastrook zijn donderdag twintig raketten gevonden. Dat heeft een vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNWRA, vrijdag bekendgemaakt.

Nadat de raketten werden ontdekt bij een standaard inspectie zijn er direct maatregelen genomen om de projectielen te verwijderen en de veiligheid van de school en omgeving te waarborgen.

De UNWRA, die zich inzet voor Palestijnen in het Midden-Oosten, heeft het verbergen van raketten in een school sterk veroordeeld. De VN-organisatie noemt het incident een ‘ernstige schending van het internationaal recht’.

Niet alleen zijn burgers door het incident in gevaar gebracht, maar ook ‘de missie van UNWRA om Palestijnse vluchtelingen te helpen’, aldus de organisatie. Er is een onderzoek ingesteld naar ‘de omstandigheden van het incident’.

Wapenstilstand

Vrijdag was er sprake van een mogelijk akkoord over een nieuwe wapenstilstand. Later werd dit ontkend door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman.

Het geweld tussen Israël en de Palestijnse gebieden heeft de afgelopen weken aan ruim tweehonderd mensen het leven gekost.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.