buitenland

Uit Gaza afgevuurde raket treft huis in Jeruzalem

Door Servaas van der Laan - 08 juli 2014

Een uit de Gazastrook afgeschoten raket heeft dinsdagavond een huis in Jeruzalem geraakt. Eerder op de avond werden al sirenes en explosies in de stad gehoord.

Dat schrijven Israëlische media dinsdag.

Raketschild

De raketten van Hamas komen steeds verder noordwaarts Israël in. In korte tijd schoot de terreurorganisatie 30 raketten af op Israëlische doelen.

De meesten werden door het Iron Dome uit de lucht geschoten, maar in het district Jeruzalem kwam één projectiel door het raketschild heen. Bij een concert in Jeruzalem moesten zesduizend personen worden geëvacueerd.

Menselijk schild

Het Israëlische leger beschoot dinsdag tweehonderd terroristische doelen op de Gazastrook. Daarbij kwamen zeker dertien personen bij om het leven. Volgens de Palestijnse autoriteiten waren daar ook vrouwen en kinderen bij. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dinsdagavond dat de leden van Hamas burgers gebruiken als menselijk schild.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.