buitenland

Vader in Houston schiet vier kinderen en twee volwassenen dood

Door Shari Deira - 10 juli 2014

In de nacht van woensdag op donderdag was in de Amerikaanse stad Houston een dodelijke schietpartij. Een vader opende het vuur in een buitenwijk van de stad en schoot zijn vier kinderen dood en de twee volwassenen die bij hen waren.

Een vijftienjarige dochter van de man raakte gewond en verkeert in kritieke toestand. Het lukte de tiener om alarmnummer 911 te bellen en de politie te waarschuwen dat haar vader onderweg was naar het huis van haar grootouders om hen ook te vermoorden.

Achtervolging

De man gaf zich uiteindelijk over toen de politie hem wist te klem te rijden na een korte achtervolging. Bij de schietpartij zijn twee jongens om het leven gekomen van vier en veertien jaar, twee meisjes van zeven en negen jaar, een 39-jarige man en een 33-jarige vrouw, meldt ABC News.

De schutter en zijn vrouw waren uit elkaar en de vrouw was niet in Houston. Twee van de kinderen die zijn doodgeschoten, waren geadopteerd door het stel.

Wat de precieze reden was van de man om zijn kinderen te vermoorden, is nog onduidelijk. Hij wilde zich pas overgeven na een urenlange onderhandeling met de autoriteiten. De man bleef in die tijd gewoon rustig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.