buitenland

Verdachte opgepakt voor moord Israëlische tieners

Door Servaas van der Laan - 06 juli 2014

Het Israëlische defensieleger heeft een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de drie tieners die op de westelijke Jordaanoever waren ontvoerd. De man is even na middernacht aangehouden in Hebron.

Dat melden Israëlische media zondag.

Hamas

Israël verdenkt twee leden van Hamas van de ontvoering van de drie tieners. Het is niet duidelijk of de arrestant één van deze twee personen is.

Over de identiteit van de verdachte willen de autoriteiten geen uitspraken doen. Dinsdag doorzocht het defensieleger al een huis op de Westelijke Jordaanoever in verband met de moord op de jongens.

Spanning

Tussen Israël en de Palestijnen is de spanning flink opgelopen sinds de drie tieners dood werden gevonden in een greppel nabij Hebron. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu spreekt van een terreurdaad en beloofde dat Hamas ‘zal boeten’ voor deze laffe daad.

Toen afgelopen week een Palestijnse jongen levend werd verbrand, werd direct gedacht aan een vergeldingsdaad. De Israëlische politie onderzoekt ook deze zaak. Er zouden zelfs twee verdachten zijn gearresteerd, maar Israëlische media kunnen dat nog niet bevestigen.

Beschietingen

De raketbeschietingen op Israël gaan intussen onverminderd door. Netanyahu zei vrijdag dat Israël met een ‘krachtig antwoord’ komt als de Palestijnse terroristen de beschietingen niet staken.

Netanyahu doelde op de massale aanwezigheid van legereenheden bij de grens met Gaza, die het gebied dan wel eens binnen zouden kunnen vallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.