buitenland

Vrouwen en meisjes Nigeria zijn Boko Haram te slim af

Door Shari Deira - 07 juli 2014

Meer dan zestig vrouwen en meisjes zijn ontsnapt uit handen van terreurbeweging Boko Haram in Nigeria. Het gaat om de vrouwen die in juni werden ontvoerd in de regio Domboa in het noordoosten van Nigeria.

De vrouwen zijn waarschijnlijk ontsnapt terwijl de terroristen van Boko Haram hun kamp verlieten om Domboa aan te vallen, meldt BBC News.

Schoolmeisjes

Boko Haram heeft zich de afgelopen maanden schuldig gemaakt aan meer grootschalige ontvoeringen. Zo werden er meer dan tweehonderd schoolmeisjes ontvoerd, wat leidde tot wereldwijde aandacht voor de terreurgroep.

Enkele schoolmeisjes zijn inmiddels ontsnapt, maar het grootste deel van de groep is nog in handen van de terroristen. In juni ontvoerde Boko Haram 91 Nigerianen uit de dorpen Kumanza, Yaga en Dagu.

Boko Haram, een terreurbeweging die strijdt voor een islamitische staat in Nigeria, eist de vrijlating van leden van de terreurgroep die vastzitten. De groep is vooral actief in het noordoosten van Nigeria en pleegt regelmatig aanslagen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.