buitenland

Dodental loopt op na zware aardbeving in zuidwesten China

Door Tom Reijner - 03 augustus 2014

In Yunnan, een provincie in het zuidwesten van China, heeft zich een aardbeving voorgedaan met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Het dodental loopt de laatste uren snel op.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft het over zeker 175 doden. Eerder leek het nog om tientallen slachtoffers te gaan.

Tenten

Zo’n 1.300 mensen raakten gewond en bijna 200 mensen worden vermist. Duizenden huizen en andere gebouwen zijn ingestort.

Volgens het Seismologisch Instituut China had de aardbeving plaats om 16.30 uur in de middag (lokale tijd) en lag het epicentrum bij de plaats Ludian.

Daar wonen ruim 265.000 mensen. De autoriteiten hebben een team van 30 mensen naar het gebied gestuurd om te zien hoe ernstig de situatie op dit moment is. Ook zijn hulpgoederen onderweg, zoals tenten, veldbedden en dekens.

Natuurgeweld

De regio is de afgelopen tijd vaker getroffen door dodelijk natuurgeweld. Vorige maand werd Yunnan getroffen door supertyfoon Rammasun.

Door de tyfoon kwamen zeker 33 mensen om in Yunnan en andere delen van China. Eind mei was het ook al raak in Yunnan. Toen veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter tientallen gewonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.