buitenland

Iraans vliegtuig crasht op woonwijk, alle inzittenden komen om

Door Tom Reijner - 10 augustus 2014

Een passagiersvliegtuig dat net was opgestegen van de luchthaven Mehrabad bij de Iraanse hoofdstad Teheran, is neergestort. Volgens de eerste berichten zijn alle inzittenden om het leven gekomen.

In het toestel waren zeker 48 mensen aan boord, meldt het Iraanse staatspersbureau IRNA. Er zou een probleem met de motor zijn geweest.

Rookwolken

Het vliegtuig is neergekomen in een woongebied. Het is nog niet bekend of er ook mensen op de grond zijn omgekomen. Wel zijn zeker drie mensen met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Door de crash stegen grote rookwolken boven de stad uit. Volgens sommige berichten zouden er al zo’n tien lichamen uit het wrak zijn gehaald.

Ongelukken

Het toestel, van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Taban Air, was net opgestegen van Mehrabad International Airport. Die luchthaven wordt, sinds de bouw van het Imam Khomeini International Airport, vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het vliegtuig was onderweg naar Tabas, een stad in het oosten van Iran.

In de islamitische republiek zijn wel vaker ongelukken met vliegtuigen, omdat veel toestellen in een slechte staat verkeren. Het neergestorte toestel, een Iran-140, was een lokale variant van de Russische Antonov An-140.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.