buitenland

Jongen (5) schiet meisje (3) neer met pistool stiefvader

Door Shari Deira - 05 augustus 2014

Een vijfjarig jongetje uit de Verenigde Staten heeft zijn hand weten te leggen op een vuurwapen en heeft daarmee een driejarig meisje neergeschoten. De jongen gebruikte het pistool van de vriend van de moeder van het meisje.

Het gruwelijke incident deed zich voor in de stad Pueblo, in de Amerikaanse staat Colorado.

Een jongen van negen was met het vuurwapen aan het spelen in de achtertuin. Hij gaf het pistool aan het vijfjarige jongetje, die het op het meisje richtte en schoot. Tegen de politie zei de negenjarige jongen dat hij van een computerspel heeft geleerd hoe een pistool werkt.

Slachtoffer

Het meisje werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar zij is geopereerd. Haar toestand is inmiddels stabiel. De moeder en haar 22-jarige vriend waren thuis toen het jongetje het slachtoffer neerschoot. De man vluchtte en werd vijf uur later aangehouden.

Hij wordt verdacht van ‘kindermisbruik resulterend in ernstig lichamelijk letsel vanwege het onbeheerd achterlaten van een vuurwapen’, meldt de politie. De twee jongens worden vanwege hun leeftijd niet vervolgd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.