buitenland

Onderzoeksteam in rampgebied, België schiet ook te hulp

Door Shari Deira - 02 augustus 2014

De Nederlandse en Australische experts in het oosten van Oekraïne krijgen hulp uit België. Op verzoek van Nederland reizen twee politiespeurhonden en hun begeleiders dit weekend naar het rampgebied af.

Bij de fatale vlucht MH17 kwamen ook enkele Belgen om het leven. De speurhonden en hun begeleiders komen uiterlijk zondag 10 augustus terug.

Lichamen

De hulp van de speurhonden is nodig bij het terugvinden van lichamen van de slachtoffers in het rampgebied.

‘Om het onderzoek op het terrein te versnellen en zodoende bij te dragen tot het sneller overdragen van de lichamen aan families van de slachtoffers, antwoordt België positief op het verzoek van onze Nederlandse buren,’ staat in een bericht van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vondsten

De groep Nederlandse en Australische experts is zaterdagochtend aangekomen op de plek waar ruim twee weken geleden het vliegtuig van Malaysia Airlines is gecrasht. Zij gaan zaterdag verder op zoek naar menselijke resten bij de kippenboerderij in Grabovo.

Hoelang zij daar blijven, is nog maar de vraag. Volgens RTL Nieuws zijn er hevige gevechten aan de gang in het rampgebied.

Vrijdag heeft het team al een reeks vondsten gedaan. Behalve menselijke resten werden persoonlijke spullen van inzittenden gevonden. Ook vond het team delen van het vliegtuig die niet eerder waren gezien, zoals een deel van het staartstuk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.