buitenland

Terroristische aanslag Israël: bulldozer ramt bus Jeruzalem

Door Tom Reijner - 04 augustus 2014

Een nog onbekende man is met een bulldozer ingereden op een bus in Jeruzalem, Israël. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een terroristische aanslag.

Dat zegt de Israëlische politie. De bestuurder van het voertuig is doodgeschoten door de politie, meldt de Israëlische krant Ha’aretz maandag. De aanslag deed zich voor in de wijk Shmuel Hanavi waar veel orthodoxe Joden wonen.

Opzettelijk

De bulldozer reed eerst over een voetganger heen, waarna het voertuig opzettelijk de bus raakte. Vijf mensen zouden gewond zijn geraakt. De voetganger raakte door de aanrijding ernstig gewond en is later aan zijn verwondingen bezweken, meldt Jerusalem Post.

De buschauffeur heeft lichte verwondingen opgelopen.  De bus zou op het moment van de aanslag verder geen inzittenden hebben gehad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.