buitenland

Update: man gearresteerd na valse bommelding Qatar Airways

Door Tom Reijner - 05 augustus 2014

Een passagiersvliegtuig van Qatar Airways is door een straaljager naar de luchthaven van het Engelse Manchester geëscorteerd vanwege een mogelijke bom aan boord. Naar nu blijkt was de melding vals en is een passagier gearresteerd.

Het vliegtuig was onderweg vanuit Doha in Qatar, meldt de BBC dinsdag. De crew zou de bedreiging hebben ontvangen. De piloot besloot daarvan melding te doen en om assistentie te vragen.

Aanhouding

Volgens de woordvoerder van de luchthaven is het vliegveld intussen heropend. De Airbus van de Arabische luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, met aan boord 265 passagiers en 13 crew-leden, zou nog altijd op een verlaten deel van de luchthaven staan en worden onderzocht.

Een passagier is meegenomen door de gewapende eenheden, meldt The Guardian op basis van een ooggetuigenverslag van Josh Hartley, een andere inzittende van het toestel. Hij zegt tegen BBC dat de passagiers uit het vliegtuig worden gehaald. De gearresteerde man wordt ervan verdacht een valse bommelding te hebben gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.