buitenland

Ineke Dezentjé gaat Jean-Claude Juncker scherp houden

26 september 2014

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is benoemd tot voorzitter van CEEMET, de Europese koepelorganisatie van werkgevers in de technologische en metaal industrie. Ze kondigt aan de Europese Commissie flink in de gaten te gaan houden.

Innovatie moet prioriteit worden en op een vrouwenquotum zitten de bedrijven niet te wachten. Op een energiemarkt weer wel, zei Dezentjé vanochtend in haar aanvaardingsspeech in Helsinki.

Verdienkracht

Het voormalig VVD-Kamerlid begon drie jaar geleden bij de Nederlandse ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Ze hoopt de verdienkracht van de industrie te vergroten en gaat dat nu ook op Europees niveau nastreven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘Krachtig Europees industriebeleid is essentieel voor het behoud van onze welvaart. Europa moet zorgen voor minder en vooral betere regels voor de industrie. Europa moet een bijdrage leveren aan een dynamische arbeidsmarkt met goed opgeleide werknemers. Europa moet de dialoog tussen politiek en industrie versterken. We weten dat het werkprogramma van de nieuwe Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker ambitieus is. Het kan mij niet ambitieus genoeg zijn. U kunt er op rekenen dat wij Juncker en de andere commissarissen scherp  zullen houden,’ zei Dezentjé.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.